Tryckhållning och avgasningEnergirenovering ger energieffektiva värmesystem

3 april, 2023
Att energirenovera sitt värmesystem innebär att man återställer eller förbättrar den tekniska funktionen på de systemkomponenter som ingår i systemet. Något som är högst aktuellt i dag då våra energipriser kraftigt ökar och tenderar att göra det lång tid framöver.

 

Vad man bör tänka på
Det som sliter allra mest på systemet är det vatten vi fyller systemet med. Vanligt kranvatten innehållande joner mineraler och bakterier. Vattnet måste därför ses som en egen systemkomponent. Att se över energirenovering ger energieffektiva värmesystem.
 Här läser ni mer om det

Att ha koll på trycket i systemet
Trycket är det allra viktigaste, ett rätt tryck innebär minskade problem då de allra flesta VVS problem i ett värmesystem är relaterade till att luft förs in i systemet. Med rätt tryckkärl får vi täta system, fria från syre och gaser. Ett rätt tryck innebär också mindre luftning och med det mindre tillförsel av nytt syre och bakterierikt vatten till systemet.

⇒  Läs mer om rätt tryckhållning

⇒  Här läser ni även om de skador öppna kärl gör på ert värmesystem

Filtrering ska alltid finnas installerad
Att ha en aktiv mekaniskt filter på ert värmesystem är en väl värd investering. Dagens moderna system med små flöden över ventiler kan endast fungera bra och ge optimalt med värme om systemvattnet är rent och fritt från sediment.

⇒  Här läser ni mer om filtrering

Slutsummering
Energirenovering ger energieffektiva värmesystem med direkta besparingar på ca 15–30 % på den köpta energin. Kort återbetalning på ovan investeringar med en ROI på ca 2–3 år när systemen hålls rena och rätt trycksatta.

När dessa enkla men så nödvändiga bitar finns på plats så fungerar systemet perfekt…
Härifrån kan man se över styr, pumpar och annat för att ytterligare effektivisera systemen 👍✅

TEKFAST är expert på system-vattenkvalité. Låt oss komma ut och kika på era anläggningar.

 


 

Våra tjänster:

Kontakta oss om du är nyfiken på produkterna, önskar en offert eller vill beställa en vattenanalys.

 

Tekfast logotyp liten
Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Följ oss i sociala medier

© 2024 Teknik & Fastighetspartner i Stockholm AB. Alla rättigheter reserverade. |  Byggd av GaboDesign