Tryckhållning och avgasningRätt tillförlitlig tryckhållning i värmesystem

12 oktober, 2022
Det primära i ett värmesystem är rätt tillförlitlig tryckhållning tillsammans med låga halter av fritt syre och gaser i systemet. Det kan jämföras med om du kommer in akut på ett sjukhus, där kollar man patientens blodtryck och syremättnad i blodet som en första livshållande åtgärd. Fel tryck riskerar påverka drastiskt och krasst är fel tryck det som dödar värmesystemet på sikt.

 

Driftsäkra system med rätt tryckhållning
De flesta problem inom VVS-system är relaterade till att luft förs in i systemet som ett resultat av problem med tryckhållningen. Ett dåligt utformat tryckhållningssystem leder till undertryck där luft ges möjlighet att sugas in i systemet via packningar och ventiler. Där fel tryckhållning föreligger i ett värmesystem så uppstår det mängder av följdproblem som både är kostsamma och resurskrävande. Därför är rätt tillförlitlig tryckhållning i värmesystem en förutsättning för drift och energieffektiva system.

Eskalerande problem där fel tryckhållning ger dyrare kostnader

  • Värmen kommer inte fram som det är tänk
  • Hyresgäster luftar sina element mer frekvent varpå nytt syrerikt vatten tillförs i systemet
  • syret bidrar till fortsatt korrosion i systemet
  • Energikostnader ökar när värmen uteblir och framledningstemperaturer får justeras upp
  • Utbyte av systemkomponenter sker i förtid

Bryt negativa trender med rätt tryckhållning
Vattenbehandling med rätt tryckhållning, avgasning och filtrering är det mest basala och som bara måste fungera i ett värmesystem. Något som helt enkelt bara ska och måste fungera för att få ut värme som tänkt till minsta möjliga kostnad och utan besvär. TEKFAST är experter på vattenbehandling och vi hjälper er gärna till en total integrerad systemlösning för just er anläggning…

⇒  Här läser ni mer om tryckhållning och avgasning

Välkomna att kontakta oss


 

Våra tjänster:

Kontakta oss om du är nyfiken på produkterna, önskar en offert eller vill beställa en vattenanalys.

 

 

Tekfast logotyp liten
Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Följ oss i sociala medier

© 2024 Teknik & Fastighetspartner i Stockholm AB. Alla rättigheter reserverade. |  Byggd av GaboDesign