VattenbehandlingsteknikKlimatsmarta fastigheter

11 januari, 2022
Det är i ropet att alla fastigheter ska vara klimatsmarta fastigheter. Men vad är en klimatsmart fastighet för något?

 

Ett litet axplock av det som finns på marknaden i dag gällande klimatsmarta fastigheter. Listan kan förmodligen kompletteras ytterligare 🤔

  • Digitaliserade flöden
  • AI
  • IR mätare (Rumsgivare)
  • Molntjänster
  • Uppkopplade undercentraler
  • o.s.v.

Företagen är många som slåss om uppmärksamhet och fastighetsbolagen lovas fantastiska resultat. Visst finns det riktiga guldkorn i den digitala marknaden och mycket är här för att stanna och utvecklas vidare. Men alla kan inte arbete med IT och digitalisering. Våra undercentraler kommer fortfarande behöva ronderas manuellt och ses över. Den förbrukade energin kommer fortfarande bero på hur bra värme och kyla kan fördelas i fastigheterna. Det är fortfarande vatten vi fyller våra system med och som innehåller joner, mineraler och bakterier. Något som behöver skötas om och tas hand om.

Dom basala bitarna måste först fungera
Ett värme eller kylsystem är fortsättningsvis beroende av att flöden fungerar som tänkt. De överförande ytorna för värme, respektive kyla måste fortfarande förbli rena för att fungera som tänkt och med ett litet uttag av köpt energi. Tyvärr ser vi skräckexempel på det i dag där anläggningar totalt korroderar sönder och förfaller. Vilken IT nisse ska fixa det i framtiden?

Här lite uppdatering om vad det är som påverkar våra värme och kylsystem och dess prestanda:

⇒  Korrosion i värmesystem

⇒  Syra bas-kemi påverkar korrosion


Kunskap är gratis
Kunskapen om vår mest använda vara ”vatten” som energibärare måste förbättras avsevärt. Där kan TEKFAST ge er mervärde med sin långa kunskap i ämnet.
Kontakta mig så hjälps vi åt att göra era fastigheter lite mer klimatsmarta under 2023 😊👍✅

 
Våra tjänster:

Kontakta oss om du är nyfiken på produkterna, önskar en offert eller vill beställa en vattenanalys.

 

 

Tekfast logotyp liten
Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Följ oss i sociala medier

© 2024 Teknik & Fastighetspartner i Stockholm AB. Alla rättigheter reserverade. |  Byggd av GaboDesign