Tryckhållning och avgasningAvgasning av värmesystem och kylsystem

24 januari, 2022
Mycket av den driftproblematik som finns i våra värme och kylsystem beror på luft och gas i systemen. Därför behövs avgasning av värmesystem och kylsystem. När systemen inte kan hålla rätt tryck orsakar det även stor skada på systemen.
En kombination som vi här nedan går igenom och hittar lösningar på genom avgasning av värmesystem och kylsystem.

 

Rätt tryck i systemet är Nr 1
Om ett system har fel tryck så är alla andra åtgärder som görs i systemet bortkastade.
Det undertryck som då finns i systemet orsakar:

  • Korrosion i systemet
  • Flödesstörningar/cirkulationsproblem
  • Flödesljud/oljud
  • Utebliven värme/kyla
  • Ökad energianvändning

Öppna expansionskärl
Mängden av öppna kärl av plast eller plåt dominerar nog marknaden fortfarande och det är förmodligen en prisfråga, men också av praktiska skäl där besiktning av dessa kärl inte krävs. Dessa öppna kärl är en direkt kanal in i sysystemet där ständigt nytt syretillförsel sker till systemet. Oavsett storlek eller typ av avgasare är det omöjligt att bli av med den mängd syre som dagligen tränger in i systemet via det öppna kärlet. Expansionskärl ska vara utformade så att vattnet i systemet hålls isär från det atmosfäriska trycket. Ett kärl av bälgtyp som ger så bra diffusionstäthet som möjligt ska alltid eftersträvas.  

Låga flöden kräver rätt tryck
När flödet ska kunna hållas lågt i systemet så förutsätter det att ingen luft finns kvar i systemet som orsakar gasfickor och flödesstörningar. Risken för det uppstår även lättare i dagens moderna system där temperaturer generellt är lägre och därmed binds med syre i vattnet. Även dagens moderna system med mer plastdetaljer och presskopplingar bidrar till mer syreinträgning i systemen och permanent vakuumavgasning är då nödvändigt.

⇒  Här läser ni mer om tryckhållning och avgasning

TEKFAST leder er hela vägen till ett driftsäkert system med låg energiförbrukning. Kontakta mig så kikar vi på era system 😊👍✅
Våra tjänster:

Kontakta oss om du är nyfiken på produkterna, önskar en offert eller vill beställa en vattenanalys.

 

Tekfast logotyp liten
Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Följ oss i sociala medier

© 2024 Teknik & Fastighetspartner i Stockholm AB. Alla rättigheter reserverade. |  Byggd av GaboDesign