VattenbehandlingsteknikBauer effektiv vattenbehandling

29 november, 2021
Hur kan endast en rörspole, Bauer PipeJet i undercentralen göra så påtaglig nytta i ett värmesystem, kylsystem eller tappvattensystem?
En effektiv vattenbehandlingsteknik helt utan kemikalier som arbetar med de fysikaliska egenskaperna som finns naturligt i vatten. Det ska vi gå igenom här nedan 👍

 

Vattnets struktur
Vatten består naturligt av joner, mineraler och bakterier när det kommer från vattenleverantören. När dessa sen kommer i kontakt med olika material, samt skapar biofilm på insidan av rörsystemet så kommer dessa i otakt. Det avges elektroner, bryter ner organiskt material och därmed eskaleras processerna i systemen. En så kallad REDOX (Kortform för reduktion-oxidation reaktion). Noterbart är att REDOX-reaktioner kan gå åt bägge hållen, beroende på både pE värde och pH värde. Dessa processer med REDOX sker både i miljöer med och utan syre. Därför är effektiv vattenbehandling med Bauer Pipejet nödvändigt.
⇒  Här läser ni mer om REDOX-reaktioner

 

Rena rörsystem alltid nödvändigt
Med hänvisning till ovan text så är det inte så svårt att förstå nyttan med rena rörsystem oavsett vad det används till. Den elektroniska laddningen på joner tas bort när vattnet går igenom vattenbehandlingsutrustningen. Därmed är jondelning omöjlig och elektroner kan inte avges. Därför stoppas så effektivt processer upp i rörsystemen direkt när vattenbehandlingen startar. Många har försökt att bilda kemiska syra/bas par som ett sätt att ”tämja” den process som annars kommer i systemet. Men det är en hårfin balansgång som oftast tyvärr misslyckas.
⇒  Här läser ni mer om det

⇒  Här läser ni om Bauers teknik där vi rengör systemen med hjälp av revolutionerande nanobubbelteknik

En klassisk orkester med en riktigt bra dirigent
Som en orkester med trummor, blås, fioler och så vidare, inte skulle den låta så grann om inte någon tog kommandot och fick orkestern att spela tillsammans istället för mot varandra och endast den som lät högst skulle då höras.
Så enkelt fungerar även vår revolutionerande teknik. Den håller takten i systemet helt utan tillsatser av några kemikalier 😊

 

Effektiv vattenbehandling med Bauer Pipejet löser många problem, låt oss nu titta på era anläggningar ✅
Våra tjänster:

Kontakta oss om du är nyfiken på produkterna, önskar en offert eller vill beställa en vattenanalys.

 

 

Tekfast logotyp liten
Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Följ oss i sociala medier

© 2024 Teknik & Fastighetspartner i Stockholm AB. Alla rättigheter reserverade. |  Byggd av GaboDesign