VattenbehandlingsteknikSystemrengöring värmesystem och kylsystem

16 oktober, 2020
Energibäraren i systemen är vatten och vattnet i sig är ett levande väsen med joner och mineraler. Vattnets egenskaper ställer ofta till det i systemen där utfällningar mineraler, korrosionsprocesser och biofilm skapar stor oreda. Därför så viktigt med kontinuerlig systemrengöring värmesystem och kylsystem

 

Systemrengöring värmesystem och kylsystem. Dom värmeöverförande/kylande delarna i systemen måste hållas rena för att fungera bra med ett litet uttag av köpt energi. Som exempel så ger 0,4 mm pålagring på en kondensor hela 10% energibortfall (räkna då på 1 mm pålagring ?).

Dom värmeöverförande och kylande ytorna minskas i förhållande till vad dom ska värmas, respektive kylas och framledningstemperaturer får gradvis justeras upp för att kompensera detta bortfall. Våra erfarenheter visar att de kunder som använder vår unika vattenbehandlingstekning sänker sina framledningstemperaturer med i snitt 3-6 grader, då systemen rengörs.

Förutom energibesparingar tillkommer effekter där ingående komponenter i systemen får förlängd livslängd med systemrengöring när även dessa hålls rena och förtida förslitning undviks.

Det som ställer till oreda är vattnets egna strukturer i form av utfällningar, delningar av joner och biofilm. Därför är vår Bauer PipeJet® så effektiv och stoppar upp alla dessa oredor på ett förträffligt sätt… Lika löser lika, målar du med lackfärg så tvättar du penseln med lacknafta, ska du lösa fett tillsätter du fett. Så enkelt fungerar vår fysikaliska teknik, där vi ”Renar vatten med vatten”.

Med erfarenhet från 1994 på Europamarknaden och sedan 2001 i Sverige har vi byggt upp en stor kunskap med mängder av nöjda referenskunder. Läs även testresultat och referensutlåtande.

Kontakta mig så berättar jag mera under en presentation på plats hos er om vilka åtgärder som hjälper er i jakten på energieffektiva system.

 


 Våra tjänster:

Kontakta oss om du är nyfiken på produkterna, önskar en offert eller vill beställa en vattenanalys.

 

 

 

Tekfast logotyp liten
Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Följ oss i sociala medier

© 2024 Teknik & Fastighetspartner i Stockholm AB. Alla rättigheter reserverade. |  Byggd av GaboDesign