VattenbehandlingsteknikSänkt energiförbrukning med rengöring av värmesystem

17 augusti, 2021
Ingemar på HSB Brf Flygsläpet i Skarpnäck talar om erfarenheterna med Bauer PipeJet® vattenbehandlingssystem på deras 87 lägenheter och lokaler med rengöring av värmesystem, dricksvatten- och varmvattensystem.

 

För uppvärmningen av radiatorerna har vi fjärrvärme och för varmvattenproduktion finns 3 st värmepumpar, centraler från 1996 och topplast med fjärrvärme. Efter snart 11 års drift med Bauer vattenbehandlingssystem håller radiatorerna fortfarande en jämn värme och har gjort att klagomålen varit mycket få de senaste 10 åren. Innan installationerna av Bauer vattenbehandlingssystem fick vi göra åtgärder och motionera radiatorventiler regelbundet i många lägenheter varje år.

Ingemar som är ordförande på Brf Flygsläpet, berättar att man har justerat ned framledningstemperaturen på värmesystemet med fem grader med fullt bibehållen värmekomfort, vilket medfört besparingar på drygt hundra tusen kronor varje år för föreningen, samt att man inte längre har några märkvärdiga klagomål från de boende beroende på ojämn värme.

Ingemar poängterar att det fina var att returtemperaturen på fjärrvärmen gick från 64–70 på årsbasis ned till 40–49 grader efter Bauerinstallationerna och har legat kvar där år efter år. Vi har helt enkelt fått ur mycket smuts d.v.s. avlagringar och korrosionsrester genom några filterbyten per år och på så sett hållit hela värmesystemet rent från driftproblem.

För termostatblandarna i lägenheterna på kall-och varmvatten i kök, toaletter och badrum har mycket få reparationer behövts efter vi installerade Bauer vattenbehandlingssystem.

Vi har sparat mycket tid, mindre klagomål och sparat många goda slantar genom åren. Bauer-installationerna har ju varit rena sparbössan för vår bostadsrättsförening avslutar Ingemar.

⇒  Så här går vattenbehandlingen till

 Våra tjänster:

Kontakta oss om du är nyfiken på produkten, önskar en offert eller vill beställa en vattenanalys.

Tekfast logotyp liten
Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Följ oss i sociala medier

© 2023 Teknik & Fastighetspartner i Stockholm AB. Alla rättigheter reserverade. |  Byggd av GaboDesign