VattenbehandlingsteknikSänkt energiförbrukning med rengöring av värmesystem

17 augusti, 2021
HSB Brf Flygsläpet i Skarpnäck talar om erfarenheterna med Bauer PipeJet® vattenbehandligsteknik på deras 87 lägenheter och lokaler. Med rengöring av värmesystem dricksvatten- och varmvattensystem.

Här nedan berättar Ingemar om hur Brf Flygsläpet sänkte energiförbrukning med rengöring av värmesystem

För uppvärmningen av radiatorerna har vi fjärrvärme och för varmvattenproduktion finns 3 st värmepumpar och topplast med fjärrvärme. Efter snart 11 års drift med Bauer vattenbehandlingssystem håller radiatorerna fortfarande en jämn värme och har gjort så att klagomålen varit mycket få de senaste 10 åren. Innan installationerna av Bauer vattenbehandlingssystem fick vi göra åtgärder och motionera radiatorventiler regelbundet i många lägenheter varje år.

Ingemar som är ordförande på Brf Flygsläpet, berättar att man har justerat ned framledningstemperaturen på värmesystemet fem grader med fullt bibehållen värmekomfort. Detta medfört sänkt energiförbrukning med rengöring av värmesystem och besparingar på drygt hundra tusen kronor varje år för föreningen.

Ingemar poängterar att returtemperaturen på fjärrvärmen gick från 64–70 på årsbasis ned till 40–49 grader efter Bauerinstallationerna och har legat kvar där år efter år.  Vi har helt enkelt fått ur mycket smuts, avlagringar och korrosionsrester med rengöring av värmesystem och på så sätt hållit hela värmesystemet rent och undvikit driftproblem.

För termostatblandarna i lägenheterna på kall-och varmvatten i kök, toaletter och badrum har mycket få reparationer behövts efter att vi installerade Bauer vattenbehandlingssystem.

Vi har sparat mycket tid och haft mindre klagomål och sparat många goda slantar när Brf Flygsläpet sänkte energiförbrukning med rengöring av värmesystem genom åren. Bauers vattenbehandlingsteknik har ju varit rena sparbössan för vår bostadsrättsförening avslutar Ingemar.

⇒  Så här går vattenbehandlingen till

 


 

Våra tjänster:

Kontakta oss om du är nyfiken på produkterna, önskar en offert eller vill beställa en vattenanalys.

 

 

Tekfast logotyp liten
Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Följ oss i sociala medier

© 2024 Teknik & Fastighetspartner i Stockholm AB. Alla rättigheter reserverade. |  Byggd av GaboDesign