VattenbehandlingsteknikRengöring värmeväxlare

17 maj, 2021
Värmeväxlare oavsett typ får alltid beläggningar i form av biofilm, kalk och korrosion. Dessa beläggningar försämrar kraftigt effekten, d.v.s värmeöverföringsförmågan. Därför är rengöring värmeväxlare alltid nödvändig för att få ut maximal effekt. Tyvärr glömmer många att systemet har så mycket fler komponenter som även de behöver rengöras.


Hur ofta ska man göra rent värmeväxlaren och räcker det endast, eller finns det fler delar som behöver rengöras?
För att verkningsgraden på värmeväxlaren ska kunna bibehållas rekommenderar de flesta tillverkare regelbunden och återkommande rengöring  värmeväxlare. Växlaren i sig är inte någon isolerad produkt där dessa utfällningar och korrosionsrester existerar på, så att endast rengöra växlaren har då endast betydande besparingar sett på ett helt värmesystem. Därför är det alltid kostnadseffektivast att behandla allt systemvatten och få med sig rengöring av alla ingående komponenter i värmesystemet.


Med en Bauer PipeJet får ni:

  • rengöring av hela systemet
  • uppskjutna investeringar när systemkomponenter hålls rena
  • minskad energiåtgång när systemet hålls rent
  • minskade serviceintervaller och minskade fellarm på anläggningen
  • minskade förslitningar när systemtrycket kan hållas lågt
  • ett förebyggande underhåll då systemet hela tiden hålls rent.


Lång erfarenhet med många bra kundreferenser
Men erfarenhet och referenser sedan 1994 har vi hjälpt fastighetsägare, kommuner, landsting, industrikunder och Brf föreningar till betydande besparingar på energi service och underhållskostnader när deras system effektivt och kontinuerligt behandlas med vår Bauer PipeJet.
⇒  Läs mer om ”Vinnare av stora produktivitetspriset 2018”


En vattenbehandling i 3 steg

  • Rengör
  • Förebygger
  • Underhåller


Enkel prisvärd installation
En enkel installation i undercentralen. Inget underhåll som behövs och hela systemet rengörs och underhålls kontinuerligt. Inga dyra serviceavtal, kontroller eller påfyllning av kemikalier behövs.


 


Våra tjänster:

Kontakta oss om du är nyfiken på produkterna, önskar en offert eller vill beställa en vattenanalys.

 

 

Tekfast logotyp liten
Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Följ oss i sociala medier

© 2024 Teknik & Fastighetspartner i Stockholm AB. Alla rättigheter reserverade. |  Byggd av GaboDesign