VattenbehandlingsteknikRätt flöde i värmesystemet

23 april, 2020
Ett högt blodtryck på människan kan sänka livslängden med 10–20 år om det blir obehandlat allt för länge. Blodfetter och kolesterol påverkar också negativt. Lika viktigt är det med rätt flöde i värmesystemet så att värmen når ut i hela systemet.

 

Du som människa har då tre val. 

  • Lev som vanligt och dö i förtid
  • Proppa kroppen full av kemikalier med allehanda biverkningar och lev kanske några år till
  • Eller så motionerar du och äter rätt och i dom flesta fallen lever du många år längre med bibehållen livskvalité!

Vad väljer du? Förmodligen lika enkelt som rätt flöde i värmesystemet.

 

Vad har det här med våra värme, kyla och tappvattensystem undrar du väl då? ?
Exakt samma sak där vi inte uppnår rätt flöde i systemen.
Ingående komponenter förlorar livslängd och systemet drar onödigt med energi. Pumpen går onödigt hårt och det är ju hastigheten som ”dödar” när onödig utmattning sker.
Vattnet i systemet med joner och mineraler som fäller ut sig och påverkar med syra eller bas som bägge fräter på systemet.
Korrosion och järnbakterier får då härja fritt i systemen.

Med kontinuerlig vattenbehandling hålls systemen rena och systemen har ett neutralt pH som inte fräter på metaller. Inga pågående processer med korrosion, etc kan fortsätta när vattenbehandlingen påbörjas.
Pumpen går lättare när systemet ”flödar” som det ska och det innebär sänkt energikostnad, mindre irriterande flödesljud i radiatorer och kylbafflar och totalt sett ett system som är mer problemfritt och med fullgott ”hjärta och blodomlopp”.

 

Med mer än 26 års samlad erfarenhet har vi hjälpt företag att skapa förutsättningar till driftsäkra, driftsnåla och energieffektiva system.
Kika runt på hemsidan och bekanta er med produkterna, ring och ställ era frågor. Vi hjälper er med rätt flöde i systemen ✅

Vi kan även boka upp ett möte där jag mer ingående berättar vad vi kan hjälpa er med. Antingen fysiskt på plats eller över datorn via Teams eller Skype.
Våra tjänster:

Kontakta oss om du är nyfiken på produkterna, önskar en offert eller vill beställa en vattenanalys.

 

 

Tekfast logotyp liten
Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Följ oss i sociala medier

© 2024 Teknik & Fastighetspartner i Stockholm AB. Alla rättigheter reserverade. |  Byggd av GaboDesign