FilterMagnetfilter till värmesystem

14 november, 2023
Att fånga upp alla lösa partiklar i värmesystemets mediavatten är en självklarhet och där magnetfilter till värmesystem är en bra lösning. När det gäller smutsavskiljning för värmesystem så finns det mängder av saker att ta hänsyn till. Dessa går vi igenom här nedan.

 

Vitsen med att filtrera bort allt löst sediment i värmesystem är för att undvika flödesstörningar, minskad effekt då skitiga ytor avger värme sämre. Samt att skydda alla ingående komponenter i systemet och förlänga livslängden på dessa. Finns det inga, eller få partiklar i vattnet så finns det heller inget som kan nöta och slita ut systemets komponenter. Därför är magnetfilter till värmesystem en bra lösning.

Delflödesfilter
Smutsavskiljning för värmesystem finns i ett antal lösningar som monteras med ett delflöde över pumpen. Det finns magnetfilter till värmesystem, påsfilter och patronfilter. Problemet med dessa filter är att de endast tar just ett delflöde och därför så viktigt att dessa installationer görs med bra uttag för att få bra effekt över filtret. Dessa installationer kräver ofta mer plats och ibland behövs det även kompletteras med en separat egen pump för smutsavskiljningen.

Helflödesfilter är att rekommendera
Erfarenheten som Spirotech har vad gäller filtrering är enastående och genom deras Spirotrap får vi allt i en och samma produkt som filtrerar partiklar ner till låga 5 my.
Filtret är så klart utrustat med ett separat magnetfilter för värmesystem och membran som separerar bort övriga partiklar från vattnet.

  • Allt vatten i systemet filtreras
  • Alla partiklar oavsett materiel fångas upp
  • Inga skitiga filterbyten
  • Ingen kostnad för inköp av nya filter
  • Tömning av filterbehållaren görs på några sekunder
  • Riktigt lågt tryckfall som inte påverkar flödet i systemet
  • En engångskostnad, sen har ni filtrering år efter år

 

TEKFAST hjälper er hela vägen från val av filtelösning tills att det sitter monterat på plast på era värmesystem 👍✅Våra tjänster:

Kontakta oss om du är nyfiken på produkterna, önskar en offert eller vill beställa en vattenanalys.

 

Tekfast logotyp liten
Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Om oss

Vi erbjuder tryckhållning, avgasning och vattenbehandling av era värme-, kyla- och tappvattensystem. Med rena och rätt trycksatta system skapar vi förutsättningar för energieffektivisering och driftsäkra system med ett minimalt underhållsbehov.

Följ oss i sociala medier

© 2024 Teknik & Fastighetspartner i Stockholm AB. Alla rättigheter reserverade. |  Byggd av GaboDesign